Over Wegwijzer

Wie is Wegwijzer in muziek?
Uw wegwijzer is Hieke van Hoogdalem. Ik zal me even kort voorstellen.

Opleidingen
In 2004 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht, opleiding Docent Muziek. Daarna studeerde ik muziekwetenschap, ook in Utrecht.

Relevante werkervaring
Ik heb onder meer voor onderstaande organisaties gewerkt, veelal als (web)redacteur. Mijn muziekartikelen, ook voor andere organisaties, staan op de pagina Muziekjournalistiek.

Logo_AKKOORDmagazine_125px
2011 – 2015
Bij AKKOORDmagazine ben ik redactielid. De redactie bepaalt de koers van het blad en de inhoud per nummer. Ik verzorg één van de rubrieken, schrijf soms artikelen en realiseer in 2013 de nieuwe site.
Logo_Concertzender_125px
2010 – 2016
Ik maak radioprogramma's voor de afdeling oude muziek van Concertzender. Ook heb ik begin 2012 een promotie-cd geproduceerd, in 2010 de nieuwsbrief opgezet en 3 jaar gemaakt, en een tijdlang de webredactie verzorgd. Enkele verbeteringen op de site waren mijn initiatief.
faso7n
2010 – 2012
FASO heeft heel veel partituren om uit te lenen aan amateurorkesten. Een deel ervan wordt nooit geleend. Om deze partituren onder de aandacht te brengen, schreef ik erover in de nieuwsbrieven. In mijn recensies beantwoordde ik de vraag wat ervoor nodig is om het stuk te spelen: wat is de bezetting? Welk niveau moeten de musici hebben? En is deze partituur bruikbaar? Ook gaf ik tips over de uitvoeringspraktijk, vooral bij partituren van oude muziek (barok).
Logo_Mens_en_melodie_125px
2011 – 2012
Voor het magazine 'Mens en melodie' maakte ik in één dag een website met WordPress. Daarna heb ik de webredactie verzorgd. Helaas is dit blad failliet.
Logo_Klassieke_Zaken_125px
2009-2010
Voor het magazine Klassieke Zaken schreef ik recensies en artikelen.

Musiceren
Ik schrijf niet alleen over muziek, ik musiceer ook graag. Zo speel ik onder andere cello en barokcello in verschillende ensembles, heb ik in semiprofessionele orkesten in binnen- en buitenland gespeeld, en zing ik in projectkoren. Verder houd ik van organiseren: ik heb met een vriendin ooit een strijkorkest opgericht, maar dat bestaat inmiddels niet meer.

Ik heb als slagwerker, cellist en zanger meegewerkt aan verschillende cd-opnamen.

Enthousiaste docent
Mijn passie voor muziek en mijn vakkennis deel ik graag met u. Met veel enthousiasme en ruimte voor interactie, wil ik u laten kennismaken met de mooie wereld van muziek. Ik ben graag uw wegwijzer.

Meld u aan voor één van de cursussen en word wijzer in muziek!