Groot plezier om naar te luisteren

“Hieke vertelde over de historie van de muziekvereniging Musis Sacrum, die sinds 1870 een paviljoen had in het Plantsoen in Leiden. Het was een leuk en interessant verhaal over de muziek die destijds werd uitgevoerd in dit prachtige, paleisachtige houten gebouw. Met beeld en geluid werd de voordracht opgeluisterd. Het was een groot plezier om naar te luisteren.”

We willen het muziekstuk voor Musis Sacrum Leiden uitvoeren

“Wij zijn bezig met de voorbereiding van de buurtborrel (juni 2013 – red.), die in het teken staat van muziek/Musis Sacrum. Hoe heette ook alweer het muziekstuk dat speciaal voor het koor van Musis Sacrum was gecomponeerd? Heb jij eventueel een suggestie hoe we zo’n koor nu zouden kunnen samenstellen?”

(Antwoord: het was een vredescantate voor gemengd koor en piano. De volledige titel luidt: ‘Vredezang. Cantate Met accompagnement van de Piano. Vervaardigd en toegewijd aan het Muzijk-Gezelschap onder de Zinspreuk musis sacrum te Leyden door C. Gaije.’)

Zin gekregen om gebouw in ere te herstellen

“Wat een mooie gebouw en leuke vereniging. Jammer dat ’t niet meer bestaat. Ik heb meteen zin om het gebouw in ere te herstellen na het zien van de historische bouwtekeningen.”

Hieke heeft veel kennis en deelt die interactief

“Het is interessant dat Hieke van Hoogdalem voor het concert meer vertelt over de achtergrond van de muziek. Ze heeft heel veel kennis van klassieke muziek en deelt dat op een prettige en interactieve manier met haar publiek. Dankzij haar concertinleiding ben ik wijzer geworden in de muziek. Dit zorgt ervoor dat ik met nog meer plezier naar de muziek luister. Hieke, bedankt!”

Inhoudelijke diepgang – echte toevoeging voor luisteraar

“Met een pakkende openingszin trok je meteen de aandacht van het publiek; en je gebruikte anekdotes, dat is altijd leuk. Je inleiding had inhoudelijke diepgang en voegde echt iets toe voor de luisteraar. Je had contact met het publiek en reageerde ook op het publiek. Je durft en je geeft een krachtige uitstraling met zelfvertrouwen. Kortom: heel positief.”

Lekker losjes met een grap

“Goede presentatie, lekker losjes en leuk met af en toe een grap tussendoor. Tip: houd niet je hand boven je ogen tegen de theaterlampen.”

Op je lijf geschreven

“Je hebt de middag leuk gepresenteerd. Erg goed, je maakte er een show van. Het is je op het lijf geschreven.”