COV Haarlem zingt zeldzaam oogstfeest van Herzogenberg

In Vocaal nr. 4 van 2017 staat mijn artikel over Erntefeier van Herzogenberg, gebaseerd op een interview met Piet Hulsbos, dirigent van COV Haarlem.

Samen met 3 buitenlandse koren brengt COV Haarlem dit bijzondere, onbekende, zeer grote werk naar Nederland.

In november te beluisteren en er zitten meezingstukken in.

 

Componistenportret: Sofia Gubaidulina

Vandaag verscheen orgelblad Timbres nr.21 (voorjaar 2017) met een artikel van mijn hand.

Volgend jaar is de muziek van Sofia Gubaidulina regelmatig in het Orgelpark te horen: op 26 en 27 januari in de voorstelling Zeven Nachten van Lichtbende (zie het artikel hierna in Timbres), en op 25 februari in een geheel aan haar werk gewijd componistenportret, waaraan onder anderen An Raskin (bajan), Bram Bossier (viool) en Gerrie Meijers (orgel) meewerken. Wie is deze componiste en wat kenmerkt haar muziek?

 

» Lees de volledige Timbres – editie najaar 2017

Repertoire | Composities laten schrijven – waarom zou je?

Voor De Dirigent schreef ik een artikel over het aantal compositieopdrachten binnen de wereld van de blaasmuziek. Daar is dat veel gebruikelijker dan in andere delen van de muzieksector. Hoe dat komt, heb ik geprobeerd uit te zoeken.

 

Collegium Marianum met programma “Galuppi’s concerten”

Voor Concertzender recenseerde ik een concert van Collegium Marianum tijdens het Festival Oude Muziek in Utrecht op 31 augustus. Het concert vond plaats in TivoliVredenburg.

In het kort: het overbekende La Notte van Vivaldi klonk weer als nieuw en de stukken van Galuppi en Jiránek waren ook zeer de moeite waard.

» Lees de volledige recensie op Concertzender.nl

collegium_marianum

Collegium Marianum o.l.v. traversospeler Jana Semerádová.
(Foto: collegiummarianum.cz)