Bladmuziek: Rosier – muzikale cabaretier

Bladmuziekrecensie van Rosiers Sechs Triosonaten voor altblokfluiten (of viool of traverso) en b.c.

Fragment
Rosier is een zeer originele componist, die elementen uit verschillende stijlperioden en eigen vondsten mixt tot zijn eigen stijl. Slechts één deel uit een sonate herhaalt zich te veel, wat vervelend wordt. Maar voor de rest is het prachtige muziek – en niet moeilijk. Rosier is een echte aanrader, zet ‘m op je repertoire!

 

2 gedachten over “Bladmuziek: Rosier – muzikale cabaretier

 1. Mevrouw van Hoogdalem,

  Uw essaytje lezend over Carl Rosier Muzikale Cabaretier in AkkoordMagazine okt/nov 2013 wil ik u gaarne het volgende, als mede-muziekliefhebber, meedelen.
  De genoemde muziek Pieces Choises a la maniere Italienne is, met een hoogste waarschijnlijkheid, gecomponeerd op Huis Bergh te ‘s-Heerenberg. De aanbevelingsbrief is gericht aan Signor Conte di Berka t.w. graaf Oswald van den Bergh, achterkleinkind van Maria van Nassau-Dillenburg zuster van Willem van Oranje. Carl Rosier heeft niet in Amsterdam gewerkt of gewoond zijn dochters wel.

  zie mede : proefschrift Ursel Niemöller 1957
  en
  http://www.huisvandenijmeegsegeschiedenis.nl/info/Lezing_over_de_Vrede_van_Nijmegen

  met muzikale groet,

  Tjalling T. Wieringa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *